που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για λογαριασμό όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσφέρει επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ ως άμεση οικονομική βοήθεια για όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στην Αττική.
«Η επόμενη ημέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και την αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, το οποίο οφείλουμε να καλύψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας.
Η οικονομική βοήθεια του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Εθνική Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος Act4Greece της τράπεζας για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των πληγέντων περιοχών.
Πέρα από την προσφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει τον ενεργό ρόλο του φορέα υλοποίησης της δράσης «Πληγέντες Πυρκαγιών Αττικής» μέσα από την πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης του act4Greece, με στόχο τη συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων και από άλλους φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, για την ανακούφιση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.
Ως φορέας υλοποίησης της δράσης, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους στρατηγικούς εταίρους και τον αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό του act4Greece, διασφαλίζει τη διαφάνεια και λογοδοσία στη συγκέντρωση και διάθεση των χρημάτων, ώστε να καλύψουν πραγματικές ανάγκες και να πιάσουν τόπο.
«Σε αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες, οφείλουμε να ανταποκριθούμε όλοι προσφέροντας με κάθε τρόπο στους συμπολίτες μας, ώστε να περιορίσουμε τις συνέπειες που προκλήθηκαν, κοινωνικές και οικονομικές, από τις καταστροφικές πυρκαγιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 14.000 έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική το τριήμερο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
- «Διαγράφοντας το κακό»: Έσβησαν υβριστικό σύνθημα για τον δεξιό Κερκ στο Τέξας, video
Κύρια Θέματα

















