Από το Δημοτικό ακόμα, οι μικροί μαθητές μαθαίνουν ότι στόχος μιας επιχείρησης είναι η μεγιστοποίηση του ΚΕΡΔΟΥΣ.
Τα τελευταία χρόνια βέβαια, ακούσαμε πολιτικά πρόσωπα που είπαν ότι η εποχή που λέγαμε ότι είμαστε κύριοι του εαυτού μας πέρασε. Πάνω στην ώρα που το μεγάλο όνειρο κατά του κακού κεφαλαίου, πήγε να γίνει πραγματικότητα, έγιναν εκλογές.
Η νέα κυβέρνηση δεν ακολουθεί αντιεπιχειρηματική πολιτική αλλά φιλοεπιχειρηματική αφού μειώνει τους φόρους.
Σήμερα στην Βουλή ακούσαμε κάτι που σίγουρα θα αρέσει στους επιχειρηματίες. Ο βουλευτής του Νομού Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Κώτσος, δήλωσε ότι πρέπει να απενεχοποιήσουμε την έννοια του ΚΕΡΔΟΥΣ. Απόλυτα λογική αυτή η δήλωση και η αλήθεια είναι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε να μας προκαλεί εντύπωση αλλά είχαμε συνηθίσει σε άλλες πρακτικές.
Σημείωση: Άλλο θέμα αν υπάρχει κυβέρνηση που προωθεί την επιχειρηματικότητα και άλλο θέμα αν κάποιοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Για το δεύτερο δεν φταίει το Κράτος αλλά η νοοτροπία που επικρατεί.
Photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









