• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή – Εντός Σεπτεμβρίου ο τρίτος κύκλος – Τι θα γίνει με τις αναστολές φόρων και εισφορών

Επιστρεπτέα προκαταβολή – Εντός Σεπτεμβρίου ο τρίτος κύκλος – Τι θα γίνει με τις αναστολές φόρων και εισφορών

Ο τρίτος κύκλος για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί ο τρίτος κύκλος για το πρόγραμμα «επιστρεπτέα προκαταβολή» όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα στο Open, διαμήνυσε ότι οι ενισχύσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ θα καλύπτονται και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή.


«Εντός του Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί ο γ’ κύκλος, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του Αυγούστου για τον τζίρο των επιχειρήσεων, καλύπτοντας και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Οι ενισχύσεις θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Παράταση στις αναστολές πληρωμών φόρων και εισφορών έως τον Μάρτιο του 2021

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών έως και τον Μάρτιο του 2021 για τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα υπάρξει παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών έως και τον Μάρτιο 2021 για τους πληγέντες. Οι όποιες αναστολές φόρων και εισφορών ισχύουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα επεκταθούν έως και το πρώτο τρίμηνο του 2021, και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση αποπληρωμής των συσσωρευμένων υποχρεώσεων σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες (με επιτόκιο 2,5%) δόσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερθείς στον προϋπολογισμό του 2021, είπε ότι θα είναι «ο πιο δύσκολος» λόγω της πανδημίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετήσεις συγκεκριμένες πολιτικές με χαρακτηριστικά μονιμότητας».

(sputniknews – φωτο:pexels)