• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίδομα 534 ευρώ – Πιστώθηκε σήμερα σε πάνω από 6.000 επιχειρήσεις

Επίδομα 534 ευρώ – Πιστώθηκε σήμερα σε πάνω από 6.000 επιχειρήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις για το τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει λάθος αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Ποσό, συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ, πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού.


Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνουν πως μετά τον έλεγχο των στοιχείων που είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport), εντοπίστηκαν 595 περιπτώσεις επιχειρήσεων-δικαιούχων της ενίσχυσης, οι οποίες είχαν δηλώσει λανθασμένο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).


«Οι επιχειρήσεις αυτές θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ με ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να διορθώσουν το IBAN. Μόλις πραγματοποιήσουν τη διόρθωση, θα λάβουν και αυτές Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 476.000 ευρώ» διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της καταβολής των παραπάνω ενισχύσεων, συνολικά 480.810 επιχειρήσεις θα έχουν λάβει Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 384.648.000 ευρώ.

(Sputniknews – φωτο:pexels)