Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που επικαλείται την έρευνα στο Black-Friday.Global η χώρα μας κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, σε σύνολο 55 αγορών.
Κατά την ίδια πηγή, οι Έλληνες φαίνεται να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 206 ευρώ, αγοράζοντας κυρίως ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και παπούτσια. Σε παρόμοια επίπεδα κινείται η Γερμανία, με μόλις κατά 5 ευρώ υψηλότερο μέσο όρο εξόδων.
Ενδεικτικά αναφέρεται, ακόμη, πως οι Έλληνες καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα από τους Αμερικανούς (515 δολάρια), αλλά περισσότερα από τους Ιταλούς και τους Τούρκους (216 δολάρια και 97 δολάρια αντίστοιχα).
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Black-Friday.Global, το 85% των Ελλήνων είναι ενήμερο για το θεσμό και σχεδόν 2 στους 5 δηλώνουν το «παρών» (αύξηση κατά 5% από πέρυσι).
Η πλειονότητα των αγοραστών αναζητάει προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο Διαδίκτυο (64,5%), το 20,7% μόνο σε φυσικά καταστήματα και το 14,8% εμπιστεύεται αποκλειστικά τα e-shops για τις αγορές του.
Σημειώνεται δε πως πριν από ένα χρόνο το ποσοστό των καταναλωτών που αναζητούσαν τις εκπτώσεις μόνο στα εμπορικά κέντρα ήταν σχεδόν διπλάσιο.
parapolitika.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρώσος κάτοικος κατέρριψε ουκρανικό drone με απλό τυφέκιο, vid
- Νέο καραβάνι αλλοδαπών ανοικτά της Ιεράπετρας
- Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή
- Μπακογιάννη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιμετωπίζουμε αδυναμίες που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε
- Το καυστικό σχόλιο για το κτίριο-«τερατούργημα» που ετοιμάζουν για τον Ομπάμα, vid
- Απίστευτες εικόνες στην Ισπανία: Πήραν στο κυνήγι τουρίστες, vid
- Διαψεύδει το Μαξίμου τα περί Δένδια: «Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ πρωθυπουργού και κανενός υπουργού»
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
- Οι εφαρμογές AI, όπως το ChatGPT, δεν είναι αξιόπιστες για ενημέρωση – Λάθος σχεδόν οι μισές απαντήσεις
- Ασκήσεις «πυρηνικής τριάδας»: Την εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων διέταξε ο Πούτιν, vid