Επενδυτικό ενδιαφέρον στην δευτερογενή αγορά ομολόγων

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σήμερα ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις μεγαλύτερες αγορές της ευρωζώνης, ενόψει της υπογραφής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας. Ωσστόσο, αυξημένη ήταν σήμερα η συναλλακτική κίνηση στην εγχώρια αγορά καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις ενοψει της φημολογούμενης νέας εξόδου του Δημοσίου στις αγορές. Η απόδοση του ελληνικού […]

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σήμερα ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στις μεγαλύτερες αγορές της ευρωζώνης, ενόψει της υπογραφής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας.

Ωσστόσο, αυξημένη ήταν σήμερα η συναλλακτική κίνηση στην εγχώρια αγορά καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις ενοψει της φημολογούμενης νέας εξόδου του Δημοσίου στις αγορές.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε το 1,39% απο 1,35% που κυμαίνονταν την Παρακσυεή και η απόδοση του 5ετούς τίτλου αυξήθηε οριακά στο 0,49% απο 0,48%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 98 εκατ.ευρω εκ των οποίων τα 40ω εκατ.ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς . Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράηκε στο 15ετές ομόλογο με 46 εκατ.ευρω. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,37% απο 1,36% την Παρασκευή έναντι -0,19% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,56% απο 1,59%.

Στην αγορά σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1121 δολ απο 1,1123 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Πιέσεις δέχθηκε το δολάριο μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Οι νέες θέσεις εργασίας

μη συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο σε επίπεδο 145.000, χαμηλότερο του μέσου όρου 2019 (172.000). Οι συνολικές θέσεις εργασίας κατέγραψαν σωρευτικά το 2019 τη μικρότερη αύξηση (2,1 εκατ. θέσεις) από το 2011.

Απο την άλλη πλευρά η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατόρθωσε να κλείσει πέρυσι τον Κρατικό Προυπολογισμό με το μεγαλύτερο προωτογενές πλέονασμα από την επανένωση των δύο Γερμανιών το 1990.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνοταν στο -0,269%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,347%, στο 3μηνο στο -0,417 % και στο μήνα στο -0,468%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1126 δολ.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί