Επένδυση-«μαμούθ» της EBRD στον τουρισμό σε Ελλάδα, Κροατία και Τουρκία

Στη μεγαλύτερη της επένδυση μετοχικού κεφαλαίου στον τομέα του τουρισμού μέχρι σήμερα, η EBRD υπέγραψε επενδυτικές συμφωνίες για να γίνει μέτοχος στην D Marinas B.V., την εταιρεία διαχείρισης ενός δικτύου 10 μαρινών στην Κροατία, την Ελλάδα και την Τουρκία, που λειτουργεί υπό την επωνυμία D-Marin.

 

Η EBRD επενδύει 70 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μεριδίου περίπου 25%. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δραστηριοτήτων διαχείρισης μαρινών, περαιτέρω εξαγορών και απομόχλευσης.

Η D Marinas B.V. είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό διεθνές δίκτυο με μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας περίπου 8.000 θέσεις ελλιμενισμού. Ο τελικός δικαιούχος της εταιρείας είναι η Dogus Holding A.S., ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας και μακροχρόνιος εταίρος της EBRD.

Η επέκταση της εταιρείας θα στηρίξει την ανέλιξη του τοπικού τουριστικού τομέα, θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Τα κεφάλαια τεχνικής συνεργασίας που παρέχονται από το ειδικό κεφάλαιο μετοχών της EBRD θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων κατάρτισης και ευκαιριών μάθησης για νέους και γυναίκες.

Η επένδυση εντάσσεται στο νέο Πλαίσιο Τουρισμού της EBRD για την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει τον τοπικό τουρισμό να αναπτυχθεί και να αναβαθμιστεί μέσω επενδύσεων σε ξενοδοχεία και παρόχους τουρισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί