• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έντεκα έργα προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ,για την προώθηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς Πολιτισμού-Τουρισμού,εντάχθηκαν στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020

Έντεκα έργα προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ,για την προώθηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους τομείς Πολιτισμού-Τουρισμού,εντάχθηκαν στο ΕΠ Κρήτη 2014-2020

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020 εντάσσονται έντεκα έργα που προωθούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους τομείς Πολιτισμού-Τουρισμού, σε φορείς του Δημόσιου Τομέα, με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Στόχος της ένταξης των νέων έργων, όπως αναφέρεται, είναι η βελτίωση των λειτουργιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της εφαρμογής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς και η ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ δύο από τα έντεκα έργα, εντάσσονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης των Χανίων.

Πρόκειται για τα εξής έργα:

Αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του Τουριστικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Π.Ε Χανίων.

Ψηφιακές διαδρομές στην Κρήτη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ψηφιακές Εφαρμογές Πολιτισμού μέσω Οπτικοακουστικών θησαυρών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ψηφιακές δράσεις προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Άπτερας.

Δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών ψηφιακής προβολής για την πόλη του Ρεθύμνου.

Νεότερη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κρήτης με τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ.

Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής προβολής και εξωστρέφειας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ψηφιακός οδηγός περιήγησης στο ανάκτορο της Κνωσού και στον αρχαιολογικό πλούτο του Ηρακλείου.

Καινοτόμες εφαρμογές ΤΠΕ και χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς.

Ψηφιακές υπηρεσίες προβολής και διαχείρισης πολιτιστικών χώρων και δράσεων του Δήμου Χανίων.

Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης και προβολής για την ανάδειξη μνημείων στην Παλιά Πόλη του Δήμου Ηρακλείου.

Τα έργα θα υλοποιήσουν οι Δήμοι Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, οι εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων και Ηρακλείου, το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.