Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Υποχρεωτικά κλειστά σήμερα τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα,

όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, η υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης, δεν έχει ανακληθεί, επομένως τα καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά.

“Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Αυτό επιβεβαιώνεται με την υπ’αριθμ. πρωτ. 252/18-5-2018 απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ερώτημα έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τηρηθεί η Αργία του Αγίου Πνεύματος και να μην υπάρξουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: H Κυβέρνηση να ορίσει ως αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία, καθώς με το Νόμο 3996/2011 καταργήθηκε το άρθρο 15 του Νόμου 2639/1998, με το οποίο οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να ορίζουν έως πέντε ημέρες αργίας το χρόνο, εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο όπως αναφέρει, υπάρχει απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (η με αρ.πρωτ. 22/19777/10-5-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη.

Γι’ αυτή ακριβώς την απόφαση ενημέρωσε εγγράφως ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, απαντώντας σε σχετικό γραπτό ερώτημα που του απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

«Η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι ένα ανοιχτό ζήτημα που απασχολεί για αρκετά χρόνια τους εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, στο οποίο πρέπει επιτέλους να δοθεί οριστική και σαφής λύση. Το θέμα έχει τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχουμε ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία στο σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλη την Κεντρική Μακεδονία», επισημαίνει ο κ. Γιουτίκας.

thestival

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί