Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει πως από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ως επιστροφές που προέκυψαν μετά από εκκαθάριση που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2019. Συνολικά, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ σε συνολικά 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
Δεδομένου ότι 56.987 εξ αυτών δεν δηλώσαν μέχρι σήμερα ΙΒΑΝ το ποσό των 37.326.847,79 ευρώ που τους αντιστοιχεί, θα επιστραφεί στο τέλος Ιανουάριου ή θα συμψηφιστεί με τις εισφορές των επόμενων μηνών. Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι να καταχωρήσουν τον ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ μέχρι 14 Ιανουαρίου 2021 (www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες->Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας»).
«Με την επιστροφή των ποσών στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων ολοκληρώνεται οριστικά ο κύκλος ζωής του συστήματος εισφορών του νόμου 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ), που υποχρέωνε τους ασφαλισμένους να καταβάλουν εισφορές βάσει των εισοδήματός τους, μετατρέποντας το ασφαλιστικό σύστημα για 1,5 εκατ. και πλέον ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες σε ένα δεύτερο φορολογικό», αναφέρει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









