Δυναμική ελληνική παρουσία στο διεθνές Συνέδριο International Hotel Investment Forum

Με θετικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκαν για τις Ελληνικές επιχειρήσεις οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου International Hotel Investment Forum (IHIF),

που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2018.

Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι αναγνωρισμένο ως ο κορυφαίος τόπος συνάντησης για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία και φέτος πραγματοποιήθηκε για 21η συνεχή χρονιά.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετέχει συστηματικά στο IHIF, αλλά εφέτος ενίσχυσε την παρουσία του με τη διοργάνωση “στρογγυλής τραπέζης” αφιερωμένης στην Ελλάδα, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 30 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στελέχη επενδυτικών κεφαλαίων, στελέχη διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων και κατασκευαστές.

Η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, κατά τη διάρκεια του αφιερωμένου στην Ελλάδα roundtable αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον τουρισμό, στη συνεχή ανάπτυξη των έργων υποδομών της χώρας και στις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, όσον αφορά την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και άλλων μορφών τουρισμού σε πολλές διαφορετικές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες αξιοποίησης, από τους επενδυτές, του Ελληνικού Προγράμματος Golden Visa, στις υπηρεσίες matchmaking μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών που προσφέρει ο Οργανισμός Enterprise Greece, καθώς και στις υπηρεσίες υποστήριξης των επενδυτών σε όλα τα στάδια υλοποίησης μιας επένδυσης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν 25 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη εταιρειών από την Γερμανία, την Ισπανία, την Κίνα, την Γαλλία, την Ολλανδία και στόχος των συναντήσεων ήταν η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εστιάστηκε κυρίως στη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment), των «οικονομικών» ξενοδοχείων (budget hotels), αλλά και των serviced apartments.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, τα στελέχη του Οργανισμού συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου που έχει συσταθεί για τη διοργάνωση του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (https://www.mrandh.com) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 17-19 Οκτωβρίου 2018. Πρόκειται για το σημαντικότερο επενδυτικό τουριστικό φόρουμ που διοργανώνεται στην Νότια Ευρώπη από την ίδια εταιρεία που διοργανώνει και το IHIF, και αφορά τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Στο πλαίσιό του, πλήθος διεθνών επενδυτών, στελεχών διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων, επαγγελματιών του χώρου και κατασκευαστών πρόκειται να έλθουν στη χώρα μας να συζητήσουν όλες τις επενδυτικές εξελίξεις σε τουριστικά θέρετρα στη Μεσόγειο, αλλά και να δουν και να αξιολογήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα. Ο Οργανισμός Enterprise Greece διεκδίκησε και κατάφερε να φέρει τη διοργάνωση αυτή για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως εκ τούτου συμμετέχει ως εθνικός υποστηρικτής (country patron) του φόρουμ.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί