• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δώρο Πάσχα – Πότε θα το λάβουν όσοι είναι σε αναστολή – Αναλυτικά τι ισχύει

Δώρο Πάσχα – Πότε θα το λάβουν όσοι είναι σε αναστολή – Αναλυτικά τι ισχύει

Τα όσα προβλέπονται για την καταβολή του δώρου του Πάσχα για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση αφορά στους εργαζομένους σε αναστολή σύμβασης εργασίας και στους ενταγμένους στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, η καταβολή θα γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου.

Ειδικότερα, καταβάλλεται αναλογία του δώρου Πάσχα.Όπως προβλέπεται ακόμη, για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 31 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας μέσω του «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Εν τω μεταξύ, το ποσό του δώρου Πάσχα που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής:

  • για το έως τις 31/03/2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μ. Τετάρτη (28/04/2021).
  • για το διάστημα υπαγωγής από 1/04/2021 έως 30/04/2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως τις 31/05/2021.

Η αναλογία, στην περίπτωση αυτή, υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.Παράλληλα, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση.

(Sputniknews – φωτο: eurokinissi)