«Το ΔΝΤ δεν έχει πλέον οικονομικές διευθετήσεις ή πρόγραμμα με την Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζετε. Είναι σαφές ότι η κύρια αλληλεπίδραση είναι μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων, αν και το ΔΝΤ συνεχίζει να συμμετέχει προσφέροντας βοήθεια με την επιτήρηση. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι η διευθέτηση και νομίζω ότι σίγουρα συμφωνούμε ότι οι χρηματοοικονομικοί και άλλου είδους πόροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της», επισήμανε ο κ. Ράις.
Εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «ισχυρή θέση» μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ευρωπαίοι για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους και την δημιουργία ταμειακού αποθέματος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου υποστήριξε πως το θέμα της επαναγοράς των δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβει η ίδια στο πλαίσιο της διαχείρισης ενεργητικού.
«Σίγουρα (οι ελληνικές αρχές) έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του χρέους και την οικοδόμηση ενός μεγάλου ταμειακού αποθέματος. Οπότε έχει την δυνατότητα να περιμένει και να δει πότε θα κάνει τις σχετικές ενέργειες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την επίσημη πρόσκληση επίσκεψης που έχει απευθύνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Ράις απάντησε πως η γενική διευθύντρια του Ταμείου επιθυμεί να επισκεφτεί την Ελλάδα αλλά δεν έχει ακόμα καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
Σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ. Ράις υποστήριξε πως είναι σημαντικό για την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προχωρήσει προς μια πιο φιλική προς την ανάπτυξη, κοινωνική και χωρίς αποκλεισμούς πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, όπως διευκρίνησε, το ΔΝΤ θεωρεί την εφαρμογή του προνομοθετημένου πακέτου ως μια κίνηση που θα συμβάλλει στην απελευθέρωση του δημοσιονομικού χώρου για τις μη συνταξιοδοτικές κοινωνικές δαπάνες και στην μείωση της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















