Δημογραφικό και όρια συνταξιοδότησης: Η δήλωση που άναψε «φωτιές», vid

Χρειάστηκε η...«πυροσβεστική» παρέμβαση από Μαξίμου.

Αντιδράσεις έφερε η δήλωση δήλωση του Υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, σε πρωινή εκπομπή σχετικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Ο ίδιος φάνηκε να αφήνει ανοικτή τη συζήτηση για εκ νέου αλλαγές στα όρια μετά από μία 3ετία, κυρίως λόγω της επιδείνωσης των δημογραφικών δεικτών.

Θυμίζουμε πως σήμερα τα όριο συνταξιοδότησης στην Ελλάδα βρίσκονται στα 67 έτη.

«Επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, που σημαίνει ότι έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη. Κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές από το κυβερνητικό στέλεχος προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση.

Χθες Τρίτη χρειάστηκε να επέμβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και να δηλώσει τα εξής:

Το έκανε σαφές ο κ. Τσακλόγλου για το θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Και δεν είπε αυτό ο κ. Τσακλόγλου. Να το κάνουμε και πάλι σαφές πως δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιαδήποτε αλλαγή των νέων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον υφυπουργό όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό στο οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά 3 χρόνια δηλαδή το 2027 χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο υπουργός. Και μάλιστα έκανε σαφές πως οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών:

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί