Δεν αποχωρίζονται το πατρικό τους 7 στους 10 Έλληνες μέχρι τουλάχιστον τα 34!!

Δικό τους σπίτι και ανεξάρτητο πορτοφόλι φαντάζουν όνειρο για τους περισσότερους νέους σήμερα.

Η μέση ηλικία που κάποιος στην Ελλάδα καταφέρνει να φύγει από το παιδικό του δωμάτιο στο πατρικό του, υπολογίζεται στα 30,7 έτη, την ίδια ώρα που ο ευρωπαϊκός αριθμός είναι στα 26,5 έτη.
Τα όνειρα των περισσότερων νέων για το μέλλον έχουν κλειστεί μαζί τους στο παιδικό δωμάτιο .

7 στους 10 Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών, άνδρες οι περισσότεροι , σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat ζουν με τους γονείς τους όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στη λίστα των 26 χωρών της ΕΕ δεν ξεπερνά το 49.4% .

Η δύσκολη εξίσωση για τις νέες και τους νέους που θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους περιλαμβάνει υψηλά ενοίκια και πάγια έξοδα, ακριβά αγαθά και χαμηλούς μισθούς.

«Είναι δύσκολο να νοικιάσουμε εκεί που έχουν φθάσει τα ενοίκια θα χρειάζονται περικοπές από άλλα πράγματα».

Η Ελλάδα είναι δεύτερη στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά νέων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη με τους γονείς τους.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν καλούνται να πληρώσουν μόνο για ενοίκιο περίπου το 60-70% των μηνιαίων αποδοχών τους.

Το κόστος μίσθωσης στα μισά σπίτια στην αττική (48,2%) ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα, ενώ ακόμη και για μικρά διαμερίσματα μέχρι 50 τμ οι τιμές ξεκινούν από τα 400 ευρώ.

Η συγκατοίκηση με το ταίρι τους ή με φιλικά πρόσωπα είναι μια λύση για αρκετούς νέους.

Ο δρόμος για την αυτονομία της ενηλικίωσης έχει γίνει δύσκολος στην Ελλάδα και για όσους τον ακολουθούν το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να υποστούν στερήσεις ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας τους.

(megatv – intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί