• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χανιά: Πέντε εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για την ανέγερση οκτώ σχολείων μέσω ΣΔΙΤ

Χανιά: Πέντε εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για την ανέγερση οκτώ σχολείων μέσω ΣΔΙΤ

Πέντε κοινοπραξίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δημιουργία οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα,

καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Χανίων, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο για την επιλογή αναδόχου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει οι ακόλουθες εταιρείες:

ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ.

Μυτιληναίος ΑΕ – Όμιλος Εταιρειών.

J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – Εργοληπτική – Τουριστική – Εμπορική – Βιομηχανική – Οικοδομικών Υλικών και Μηχανημάτων.

Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Συμβουλευτική Ναυτιλιακή Ξενοδοχειακή Εταιρεία Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

«Ολοκληρώθηκε ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα αναφορικά με το έργο πνοής για τον δήμο μας, που αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και τη λειτουργία των οκτώ νέων σχολικών μονάδων και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Η ικανοποίησή μας είναι πολύ μεγάλη για το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε από πλευράς εταιρειών-κολοσσών στον τομέα τους, καθώς αποδεικνύεται το έντονο ενδιαφέρον από την αγορά για ένα έργο, που έχει κοστολογηθεί περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η προσπάθεια μας με τη σημαντική αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος ισχυροποιείται, καθώς είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα, που προκηρύσσει ως αναθέτουσα αρχή έργο Σ.Δ.Ι.Τ. και ο πρώτος φορέας, που τα τελευταία 4 χρόνια προκηρύσσει έργο σχολείων, με αυτή τη μέθοδο.

Το επόμενο διάστημα η επιτροπή του διαγωνισμού θα αξιολογήσει τα στοιχεία των συμμετεχόντων για να καταλήξει στην προεπιλογή των εταιρειών, οι οποίες θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Ακολουθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, ώστε παράλληλα με τη δημόσια διαβούλευση, που διενεργεί ο Δήμος μας με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης, να προσδιοριστεί το ακριβές τεχνικό αντικείμενο και οι τεχνικές προδιαγραφές για το έργο. Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του 2019, φέρνοντας την επίλυση του ζητήματος της έντονης έλλειψης σχολικής στέγης, που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, ακόμη πιο κοντά».

Ήδη, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο δημόσιος ανοικτός διάλογος της δημοτικής αρχής, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας (Δ/ντές σχολείων, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων), εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων και ενδιαφερόμενους πολίτες στις περιοχές, όπου θα ανεγερθούν τα νέα σχολικά συγκροτήματα.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •