Στα 359,110 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το β’ τρίμηνο εφέτος έναντι 354,114 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2021.
Αυτό προκύπτει από τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα επίσης με τους οποίους:
Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 27,385 δισ. ευρώ από 21,464 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2021. Οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία διαμορφώθηκαν σε 6 δισ. ευρώ (21,9% των συνολικών εσόδων) από 4,713 δισ. ευρώ (22% των συνολικών εσόδων) το β’ τρίμηνο πέρυσι. Οι κοινωνικές εισφορές ήταν 7,416 δισ. ευρώ (27,1% των συνολικών εσόδων) έναντι 6,229 δισ. ευρώ (29% των συνολικών εσόδων) πέρυσι.
Οι συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 25,830 δισ. ευρώ από 24,890 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2021. Οι πρωτογενείς δαπάνες ανήλθαν σε 24,508 δισ. ευρώ έναντι 23,699 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο πέρυσι. Οι αμοιβές εξηρτημένης εργασίας ήταν 5,652 δισ. ευρώ (21,9% των συνολικών δαπανών) από 5,607 δισ. ευρώ (22,5% των συνολικών δαπανών) πέρυσι.
Οι κοινωνικές παροχές διαμορφώθηκαν σε 10,730 δισ. ευρώ (41,5% των συνολικών δαπανών) έναντι 10,034 δισ. ευρώ (40,3% των συνολικών δαπανών) πέρυσι. Ενώ, οι επιδοτήσεις ήταν 1,882 δισ. ευρώ (7,3% των συνολικών δαπανών) από 2,203 δισ. ευρώ (8,9% των συνολικών δαπανών) το β’ τρίμηνο του 2021.
Τέλος, το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς τους τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης εμφάνισε πλεόνασμα 2,877 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,235 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο πέρυσι.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» – Αγωνία σε σχέση με πιθανή απρόβλεπτη αντίδραση της Τεχεράνης
- Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας που έλεγξαν τη σύμβαση 717 για τον σιδηρόδρομο
- Σαουδική Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν
- Μέση Ανατολή: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων, σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να «βομβαρδίζει με σφοδρότητα το Ιράν»
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος εκεί ενδέχεται να καθυστερήσει την αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία
- Μ. Ανατολή: 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 5/3 με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτικών
- Σε πλήρη λειτουργία οι πλατφόρμες για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά
- Συνάντηση Πιερρακάκη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κριστίν Λαγκάρντ
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο διάδοχος του Χαμενεΐ, vid









