στο τέλος Ιουνίου -συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ- αυξήθηκε στο 64,8% έναντι 64,6% που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Μαΐου 2018, ενώ χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 67,5% έναντι 67,2%.
Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν 62,3% συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ και 65,4% χωρίς την συμμετοχή του ΤΧΣ .
Οι Έλληνες επενδυτές, στο τέλος του μήνα κατείχαν το 35,1% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.
Τον Ιούνιο 2018 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές 30,60 εκατ. ενώ οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων 30,54 εκατ.
Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2018 πραγματοποίησαν το 57,2% των συναλλαγών (σε σχέση με το 55,9% τον προηγούμενο μήνα ενώ τον Ιούνιο του 2017 είχαν πραγματοποιήσει το 56,2% των συναλλαγών)
Η Αξία Συναλλαγών του Ιουνίου 2018 έφτασε τα 1.036,96 εκατ. σημειώνοντας μείωση 39,1% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 1.703,66 εκατ. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017 που η αξία συναλλαγών ήταν 1.657,20 εκατ., σημειώθηκε μείωση 37,4%.
Αντίστοιχα, η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Ιουνίου 2018 ήταν 49,38 εκατ., μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (81,13 εκατ.) και μειωμένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (78,91 εκατ.).
Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Ιούνιο 2018 ανήλθε στις 15.347 έναντι 22.850 κατά τον προηγούμενο μήνα (τον Ιούνιο του 2017 ο αριθμός των ενεργών μερίδων ανήλθε στις 28.186).
Τον Ιούνιο 2018 δημιουργήθηκαν 656 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 948 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η Κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα 42,40 δισ. Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν 42,00 δισ., σημειώθηκε αύξηση 1,0%, ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν 45,35 δισ., σημειώθηκε μείωση κατά 6,5%.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μουσική εμπειρία από την ΚΟΘ στο Σπήλαιο Πετραλώνων με όργανα από τη νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα
- Έντονη ανησυχία του κλάδου των βενζινοπωλών για τις οικονομικές επιπτώσεις
- Προσλήψεις 350 στελεχών Πολ. Προστασίας σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Γ. Κεφαλογιάννης
- Νορβηγία: Ο εισαγγελέας ζήτησε κάθειρξη άνω των επτάμισι ετών για τον προγονό του πρίγκιπα διαδόχου
- Μ. Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά το ΕΣΥ κατάφερε να μειώσει τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο
- «Επικοινωνήστε μαζί μας»: στο εμπόλεμο Ιράν, η Μοσάντ… στρατολογεί
- Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Οι «δολοφόνοι» του Λαριτζανί θα «πληρώσουν το τίμημα»
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανακοίνωσε 2 συναυλίες στο Λος Άντζελες
- Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υφυπ. Εξωτερικών, Στίβεν Ντάουντι
- Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Το θεσμοθετημένο περιθώριο στα καύσιμα καλύπτει το αντίστοιχο της προ κρίσης περιόδου στη Λέσβο









