ΑΥΤΟ συμβαίνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές: Τα ΜΜΕ δεν βγάζουν «άχνα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε όλο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί υπάρχουν και καλές ειδήσεις!

Ενώ όλοι ασχολούνται με το παρασκήνιο της μη διεξαγωγής του Debate των πολιτικών αρχηγών και τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, υπάρχει μια θετική είδηση για τη χώρα μας, στην οποία τα ΜΜΕ δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία.

Συγκεκριμένα, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ισχυρή ΝΔ την επόμενη ημέρα των εκλογών, εμφανίζεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και τάση για μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Ελλάδα, καθώς αλλάζει όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση, κερδίζει και πάλι την αξιοπιστία της και όπως λένε στον χώρο της αγοράς, αποτελεί για τα διεθνή κεφάλαια ένα αρκετά ασφαλές επενδυτικό στοίχημα. Η αλλαγή του «κλίματος» εντάθηκε από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα οποία φάνηκαν να σηματοδοτούν πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Η αγορά είναι ξεκάθαρο πως επιζητά κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, φιλική προς τις επενδύσεις.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε θέλησε να φέρει επενδύσεις, θυμηθείτε:


Είναι απόλυτα λογικό επομένως, οι αγορές να βλέπουν με άλλο μάτι την Ελλάδα, τώρα που αλλάζει κυβέρνηση.

Μπορεί η 8η Ιουλίου να αποτελεί την ημέρα που περιμένουν οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν κουραστεί και αφαιμαχθεί από την παρούσα κυβέρνηση, αποτελεί όμως και το εναρκτήριο λάκτισμα μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών!

Σίγουρα, κανείς δεν μιλάει για «μαγικές» λύσεις, ωστόσο θα γίνει η αρχή, που ποτέ δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως ακόμη δυστυχώς υπάρχει το εμπόδιο των Capital Control.

To σημαντικό είναι πως μετά από αρκετά χρόνια, η χώρα μας ετοιμάζεται να κάνει μια δυναμική επιστροφή στον επενδυτικό χάρτη! Όσο για τις προκλήσεις τις επόμενης μέρας, σίγουρα είναι πολλές.

Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν και τον απεγκλωβισμό των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια αλλά και τον σωστό χειρισμό του τομέα της ενέργειας και του τουρισμού.

Μην ξεχνάμε πως νέες επενδύσεις σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας και αυτό είναι μεταξύ των πολλών άλλων που χρειάζεται η Ελλάδα.

Φαίνεται επομένως, πως μετά από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία οι επενδυτές δεν επέλεγαν επ ουδενί λόγο τη χώρα μας, ανατέλλει μια νέα εποχή.

Βέβαια, πρέπει να μην ξεχνάμε πως καλός είναι ο ενθουσιασμός αλλά αναμένουμε να δούμε και στην πράξη τι θα ακολουθήσει και αν επιτέλους η χώρα μας θα κερδίσει όσα εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια έχασε.

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...