• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απόφαση «ΑΝΑΣΑ» για τον Ελληνικό Τουρισμό – Το μήνυμα από το Πήλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόφαση «ΑΝΑΣΑ» για τον Ελληνικό Τουρισμό – Το μήνυμα από το Πήλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε τον κόσμο να ταξιδεύσει...

Όπως είδαμε η Ελλάδα τελικά περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες, από την επόμενη εβδομάδα, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όταν φτάνουν στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε η «λευκή λίστα» με τις χώρες από όπου οι ταξιδιώτες θα γίνονται δεκτοί από τις 10 Ιουλίου χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης καραντίνας.

Τελικώς η χώρα μας -μαζί με άλλες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και το Βέλγιο- περιλαμβάνεται στην λίστα.

Αυτό φυσικά αποτελεί μεγάλη είδηση για τον Ελληνικό Τουρισμό, καθώς οι Άγγλοι αποτελούν κλειδί για την φετινή πορεία της χώρας στον σημαντικό αυτό τομέα.

Ειδικά περιοχές όπως τα Επτάνησα (Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος), η Κρήτη, η Ρόδος κ.α. αναμένουν με αγωνία την έλευση των Βρετανών, καθώς υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που κάθε χρόνο επισκέπτονται την χώρα μας, κάνοντας κρατήσεις και τώρα δεν μπορούν ακόμα να έρθουν, καθώς αυτό… απαγορεύεται μέχρι τις 15. Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως οι Βρετανοί στην Ελλάδα έρχονται από τον Μάιο με τους τελευταίους εξ’ αυτών να νοικιάζουν ακόμα και για Οκτώβριο!!!

Μήνυμα έστειλε από το Πήλιο και ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε να ανοίξει η γέφυρα, προκειμένου να έρθουν Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα.

Ένα μήνυμα που πρέπει να εισακουστεί και να σταματήσουν οι υπερβολές για τον κορωνοϊό και για το ποιος θα καθορίζει πότε θα ταξιδεύουμε.