Στο πρώτο τρίμηνο οι τιμές είχαν καταγράψει αύξηση κατά 15,00%, κατά συνέπεια από την αρχή του έτους κατά μέσο όρο οι τιμές σημειώνουν αύξηση κατά 14,5%.
Για το 2022, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές κατέγραψαν αύξηση 11,8% έναν αύξησης 7,6% το 2021. Με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 13,8% και των παλαιών στο 14,1%.
Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 13,8% για τα νέα διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 14,1% για τα παλαιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το 2022, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα νέα διαμερίσματα ήταν 12,4%, έναντι ρυθμού αύξησης 8,2% το 2021, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης για τα παλαιά διαμερίσματα ήταν 11,4% το 2022, έναντι ρυθμού αύξησης 7,2% το 2021.
Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 ήταν 14,1% στην Αθήνα, 16,4% στη Θεσσαλονίκη, 14,6% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 12,1% στις λοιπές περιοχές της χώρας.
Για το σύνολο του 2022, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2021 ήταν 13,8%, 12,6%, 10,9% και 8,1% αντίστοιχα (αναθεωρημένα στοιχεία).
Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2023 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 14,1% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2022, ενώ για το 2022 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε στο 12,3% (αναθεωρημένα στοιχεία).
(απεμπε – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Για τα λεφτά τα κάνεις όλα”: Θα άφηνες τον σύντροφό σου για 1 εκατ. δολάρια; Οι Αμερικάνοι λένε ναι!
- Δένδιας: 54 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Σεφέρη, του πρώτου Έλληνα ποιητή που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας
- Κοντογεώργης: Τι δήλωσε για κτηνοτρόφους, Αντώνη Σαμαρά και Τουρκία
- «Κραχ» σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μιλούν για κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τις πτήσεις
- Τραμπ σε αγενή ρεπόρτερ: «Ήσυχα! Είσαι πολύ ενοχλητική», video
- Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοινώνει πως σκότωσε στέλεχος του ΙΚ στη Συρία
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για αιγοπρόβατα: «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»
- Πασινιάν για Ρωσία: Ο πολιτικός μας διάλογος θα συνεχίσει να είναι ενεργός»
- “Κυνηγοί Δαιμόνων”: Η ταινία – φαινόμενο του Netflix φέρνει αύξηση στα τουριστικά έσοδα της Ν. Κορέας
- ΓΕΝ: Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση Ελλάδας – Ινδίας στο Μυρτώο
Κύρια Θέματα

















