Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά από έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων σχετικά με όρους σε συμβάσεις της με τους χονδρέμπορους/διανομείς της των ετών 2006 & 2009, εξέδωσε την απόφαση υπ’ αριθμ.657/2018, με την οποία διαπιστώνει ότι εισήχθησαν κάθετοι περιορισμοί του ανταγωνισμού στην αγορά της μαργαρίνης και του βουτύρου.
«Καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, η ΜΙΝΕΡΒΑ συνεργάστηκε απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές, προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία και εξηγήσεις που ζητήθηκαν, από τα οποία προκύπτουν, δίχως αμφιβολία, οι διαφανείς και σύννομες εμπορικές πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία στην αγορά» επισημαίνεται.
Παράλληλα, η εταιρεία, όπως αναφέρεται, «υπέβαλε στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο Σχέδιο Ανάληψης Δεσμεύσεων, ώστε να αρθούν οι όποιες ανησυχίες που ενδεχομένως να προκληθούν τόσο στην Επιτροπή όσο και στους συνεργαζόμενους χονδρέμπορους.
Ωστόσο, παρά την ουσιαστική και τυπική πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές των διατάξεων της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και την πλήρη ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η τελευταία προέβη στη διαπίστωση της ανωτέρω παράβασης.
Η ΜΙΝΕΡΒΑ αμφισβητεί την διαπίστωση αυτή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τη θεωρεί προδήλως εσφαλμένη και προτίθεται να επιδιώξει την ακύρωσή της κατά τα νομίμως προβλεπόμενα».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΜΙΝΕΡΒΑ «δεσμεύεται πως συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα τη σύννομη εμπορική της δραστηριότητα, με προσήλωση στην αξία του υγιούς ανταγωνισμού που την έχει θέσει στην κορυφή της εμπιστοσύνης κάθε νοικοκυριού της Ελλάδος και του εξωτερικού».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ: Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 20:30 ο Νετανιάχου
- Καθησυχάζει την κοινή γνώμη το Ισραήλ για την ιρανική επίθεση σε διυλιστήριο πετρελαίου
- Φόβοι για νέα μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ – Ενίσχυση ελέγχων στα σύνορα ζητούν οι πρωθυπουργοί Δανίας και Ιταλίας
- Δικαστήριο στη Μυτιλήνη επιδίκασε αποζημίωση σε 3 νέους για ηθική βλάβη, λόγω άδικης στέρησης της ελευθερίας τους
- «Άλμα» στις ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας μετά τις νέες επιθέσεις στη Μ. Ανατολή: Διψήφια ανατίμηση σε αμόλυβδη και ντίζελ στην ΕΕ
- Πυρά του ΥΠΕΞ του Ομάν κατά των ΗΠΑ: «Επέτρεψαν στον εαυτό τους να παρασυρθούν» στον πόλεμο
- Το ΣτΕ ζητάει από το Υπ. Παιδείας να εξασφαλίσει την άμεση διδασκαλία του εναλλακτικού μαθήματος των Θρησκευτικών
- «ΑΤΗΕΝS MOVE»: Με 4 νέες γραμμές δημοτικής συγκοινωνίας θα εξυπηρετείται ο Δήμος Αθηναίων – Ποιες περιοχές θα συνδέουν
- Σοκ στην Ινδία – Άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από επίθεση ελέφαντα (BINTEO)
- Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας θεωρεί πως μόνο ο Τραμπ μπορεί να φέρει την ειρήνη









