Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη πολιτών από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, απόρροια του πολέμου στη Μέση Ανατολή και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά και Εσωτερικών Βασίλη Σπανάκη.
Ειδικότερα, οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με χρήση προσωπικών κωδικών TaxisNet και εισάγουν κωδικό επιβεβαίωσης που λαμβάνουν στο κινητό τους από το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ – emep.gov.gr). Στη συνέχεια, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, επιλέγουν ή συμπληρώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο επιθυμούν να λάβουν επιδότηση και δηλώνουν τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης.
Επισημαίνεται ότι η επιδότηση μπορεί να ληφθεί είτε μέσω έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, επιλέγοντας έναν από τους διαθέσιμους παρόχους, είτε μέσω απευθείας τραπεζικής κατάθεσης, με δήλωση του IBAN. Εναλλακτικά, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και μέσω ΚΕΠ.
Όσοι υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα σήμερα, Μ. Δευτέρα, θα λάβουν το ποσό της επιδότησης εντός 48 ωρών, δηλαδή μέχρι και τη Μ. Τετάρτη. Όσοι πολίτες υποβάλλουν αίτηση από τη Μ. Τετάρτη και μετά, θα πληρωθούν μετά το Πάσχα, λόγω της τραπεζικής αργίας.
Η επιδότηση μέσω της ψηφιακής κάρτας (Fuel Pass) διαμορφώνεται ως εξής:
Για τα αυτοκίνητα:
* 60 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές
* 50 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα
Για τις μοτοσικλέτες:
* 35 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές
* 30 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα
Τα μέτρα θα ισχύσουν για το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου. Ωστόσο, τυχόν αδιάθετο ποσό θα παραμείνει ενεργό στην κάρτα μέχρι τέλος Ιουλίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της αίτησης οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το https://vouchers.gov.gr/fuelpass/appfront
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν θα συνεχίσει τον πόλεμο “για όσο καιρό οι πολιτικοί αξιωματούχοι το κρίνουν σκόπιμο”
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρία αεροδρόμια στην Τεχεράνη
- ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση για να απορροφήσει το σοκ από τη Μ. Ανατολή
- Λευκός Οίκος για Ιράν: Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει την 45ήμερη εκεχειρία που πρότειναν μεσολαβητές
- Άνοιξε η πλατφόρμα για το Fuel Pass: Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Το διάγγελμα του πρωθυπουργού συνιστά μνημείο πολιτικής υποκρισίας
- Στις 27 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη των Τεμπών
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία: Λανσάρουν «εξατομικευμένα» εμβόλια κατά του καρκίνου, vid
- Πακέτο 700 εκατ. για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας









