Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει νέο σχέδιο για μείωση του ορίου αγορών με μετρητά με στόχο να μειωθεί η κίνηση του «μαύρου» χρήματος.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει μείωση του ορίου από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 200 ευρώ. Στην ουσία η υποχρέωση του καταναλωτή είναι η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα, επιταγή ή πίστωση επαγγελματικού λογαριασμού κάθε αγοράς ή υπηρεσίας.
Σήμερα υποχρεωτικές μέσω τραπέζης είναι όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Ωστόσο με την άρση των capital control θα είναι πιο εύκολη η κίνηση ρευστού και έτσι πιο εύκολη η κίνηση μεγαλύτερων «μαύρων» ποσών, γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο.
Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ως τα τέλη του έτους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid









