αποκαλύπτεται μέσω του κειμένου του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση στους θεσμούς.
Νέου τύπου τεκμήρια στοχεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή και στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει το περιουσιολόγιο. Η συσχέτιση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος με το ύψος της συνολικής περιουσίας κάθε φορολογούμενου θα μπορεί πιο ευκόλα να γίνει μέσω του περιουσιολογίου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2020.
Οπως αναφέρει το Εθνος, οι σχεδιασμοί για νέου τύπου τεκμήρια διαβίωσης, αποκαλύπτεται μέσω του κειμένου του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση στους θεσμούς.
Στη πράξη το περιουσιολόγιο θα καταγράφει το σύνολο της κινητής, ακίνητης και άυλης περιουσίας κάθε φορολογουμένου. Έτσι πρόκειται να καταγραφούν σε αυτό ακίνητα, καταθέσεις, χρεόγραφα κάθε είδους, μετοχές, επιχειρηματικές συμμετοχές, οχήματα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ασφαλιστικά συμβόλαια, αποταμιευτικά προϊόντα, έργα τέχνης, τιμαλφή, ακόμη και πνευματικά δικαιώματα και κάθε άλλου είδους δικαιώματα που μπορούν να μετρηθούν σε αξία.
Με βάση το σύνολο της αξίας της περιουσίας κάθε φορολογουμένου και τη χρήση ειδικού αλγορίθμου θα προκύπτει ένα ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα. Εφόσον οι φορολογούμενοι δηλώσουν χαμηλότερο εισόδημα τότε θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου μέσω του οποίου θα καλείται να δικαιολογήσει τη διαφορά, δηλαδή πως καταφέρνει να συντηρεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία δηλώνοντας χαμηλό εισόδημα.
Το σύστημα θα λειτουργεί ως κίνητρο για τους φορολογούμενους που αποκρύπτουν εισοδήμαατα, προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημα που δηλώνουν.
parapolitika
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο παγετός μετατρέπει τους δρόμους στην Τουρκία σε «παγίδες θανάτου», vid
- Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας απέκλεισαν εκ νέου τον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου-Ιωαννίνων
- Πούτιν: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Ντονμπάς»
- Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ μας πρότειναν “γερές” εγγυήσεις ασφαλείας για 15 χρόνια
- Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία του ΟΗΕ για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα
- Ο Τραμπ απέτυχε να ελέγξει τις ΗΠΑ: Δημόσια καταγγελία βουλευτή για το ουκρανικό, vid
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κόστος λειτουργίας και επιδείνωση ρευστότητας λόγω της ακρίβειας δηλώνουν οι βιοτέχνες
- Μικρό κοριτσάκι… νευριάζει με την σκιά της: «Γιατί με ακολουθείς;;», vid
- Κεντάκι: Έσωσαν άνθρωπο από το δηλητηριώδες φίδι “black mamba” και βρήκαν τον μπελά τους
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να κάνει τώρα συμφωνία αλλιώς θα χάσει κι άλλα εδάφη, vid









