Όπως έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό, σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στον τρόπο διάθεσης σχεδόν όλων των κρατικών ενισχύσεων.
Τα επιδόματα περνούν πλέον στην… νέα ψηφιακή εποχή, με τους δικαιούχους μίας σειράς ενισχύσεων να καλούνται να βγάλουν μία προπληρωμένη κάρτα.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να δημοσιευτούν νέες λεπτομερείς οδηγίες.
Σύμφωνα όμως με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 50% των επιδομάτων πρόκειται να ενταχθεί σε προπληρωμένες κάρτες τους επόμενους κιόλας μήνες.
Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, θα ισχύσει ένα πλαφόν 50% στις αναλήψεις μετρητών από το κάθε επίδομα!
Αυτό σημαίνει πως ο εκάστοτε δικαιούχος θα υποχρεούται να ξοδέψει ηλεκτρονικά (βλ. POS) το μισό του επιδόματος που θα λαμβάνει!
Το κράτος θα βλέπει με αυτόν τον τρόπο (είναι πολύ σημαντικό αυτό!!!) πού ξοδεύονται τα λεφτά που παρέχει ως επιδομάτα.
Έτσι στο οικονομικό επιτελείο πιστεύουν πως θα περιορίσουν την φοροδιαφυγή ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωσης της κυκλοφορίας μετρητών στην αγορά!
Μερικά από τα πιο γνωστά επιδόματα θα ενταχθούν στην ειδική προπληρωμένη κάρτα, όπως εκείνο της ανεργίας, του παιδιού και γέννησης.
Εξαιρέσεις θα υπάρχουν, ωστόσο θα αφορούν μία πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού που λαμβάνει κάποιου είδους επίδομα.
φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρεις συλλήψεις για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Ν. Μάκρη
- Γαλλία: Πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος των δημοτικών εκλογών – Σε ποια επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή
- Βρετανία-ΗΠΑ-Καναδάς: Επικοινωνία Στάρμερ με Τραμπ και Κάρνεϊ για την κατάσταση στο Στενό του Χορμούζ
- Το Ιράν επιθυμεί «σοβαρή αναθεώρηση» των σχέσεων του με κράτη του Κόλπου, δηλώνει ο Ιρανός πρεσβευτής στο Ριάντ
- Απίστευτη ιστορία: Μαθήτρια υιοθετήθηκε από τη δασκάλα της και έγινε η “Μatilda” της πραγματικής ζωής
- Ινδία-Ιράν: Ο Ινδός ΥΠΕΞ χαιρετίζει τις συνομιλίες με το Ιράν για το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)









