Ακαριαία αύξηση τιμών σε 1.500 προϊόντα!! Τι περιμένουν από Σεπτέμβριο; vid

Από την 1η Ιουνίου 1.500 προϊόντα που είχαν ενταχθεί στη μόνιμη μείωση τιμής κατά 5%, επιστρέφουν στην αρχική τους τιμολόγηση του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για 4.000 κωδικούς βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά, καθαριστικά, προϊόντα ατομικής φροντίδας.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές δε θα δουν αυξημένες τις τιμές στα σουπερμάρκετ.

Ωστόσο οι πολίτες, μιλώντας στην κάμερα, δεν είναι τόσο αισιόδοξοι λέγοντας πως «προκειμένου να βγει ο μήνας παίρνουν από τα έτοιμα».

Ήδη πάντως και από τις διεθνείς αγορές έχει διαφανεί ότι πολλά βασικά είδη της καθημερινής διατροφής θα ανατιμηθούν μέσα στον Ιούνιο, κυρίως:

Σοκολάτες

– Αναψυκτικά

Καφές

– Φασόλια και φακές

Ρύζι

Στην καταγραφή της ΕΛΣΤΑΤ έχουν διαφανεί οι αυξήσεις στα όσπρια κατά 3,3% μέσα σε έναν χρόνο, ενώ και το ρύζι εκτινάχτηκε από τον περασμένο Μάιο. Σήμερα, είναι ακριβότερο κατά 8,5%.

Από τον Σεπτέμβριο υπάρχει ο φόβος για μεγάλη αύξηση στην τιμή των ζυμαρικών, ενώ μπαίνει σε κίνδυνο και η τιμή του ψωμιού.

Έτσι, έχει ήδη μπει σε ανοδική τροχιά η διεθνής τιμή των σιτηρών και στις πρόσφατες συναλλαγές αυξήθηκε κατά +3,3%. Η παγκόσμια αγορά τηρεί στάση αναμονής, καθώς ήδη έχει εκφραστεί ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε, φέτος, μείωση των αποθεμάτων σε χαμηλό 9 ετών.

Με πληροφορίες από Megatv – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί