• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αδήλωτα τετραγωνικά – Ανακοινώθηκε νέα χρονική παράταση!

Αδήλωτα τετραγωνικά – Ανακοινώθηκε νέα χρονική παράταση!

Δείτε μέχρι πότε.

Παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά θα παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δίνουμε περιθώριο άλλες 30 ημέρες ώστε το τελευταίο νοικοκυριό, ο τελευταίος πολίτης να μπει στην πλατφόρμα και να δηλώσει τα τετραγωνικά του που είναι λιγότερα απ’ αυτό που αναφέρεται στο Ε9» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «όσοι πολίτες μέσα στον Σεπτέμβριο κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων για δηλώσεις των αυθαιρέτων, έχουν τη δυνατότητα και πρέπει να δηλώσουν τη μεταβολή αυτή και στα τ.μ. της κατοικίας τους για να απαλλαγούν από τέλη και πρόστιμα της προηγουμένης πενταετίας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε την έκκλησή του «να μην χάσει κανείς την ευκαιρία» για την τακτοποίηση.


Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση στα αδήλωτα τετραγωνικά αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο έως σήμερα έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις και τα λεγόμενα «ξεχασμένα» τετραγωνικά που τακτοποιήθηκαν είναι πάνω από 35 εκατ. τ.μ.

«Οι πολίτες αυτοί, γλύτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία πέντε χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω» εξήγησε.

Πώς γίνεται η ρύθμιση στα αδήλωτα τετραγωνικά

Για τη ρύθμιση στα αδήλωτα τετραγωνικά, οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα tetragonika.govapp.gr.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τη διορθωτική δήλωση, αρκεί να έχουν μόνο τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την είσοδό τους στο TAXISnet.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση και η διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς να λειτουργεί η πλατφόρμα για το Ε9 στο TAXISnet.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)