ΑΑΔΕ: Μέσω βιντεοκλήσης πλέον ο κλειδάριθμος

«Δυνητικώς επίκινδυνες» μάσκες, χωρίς το πιστοποιητικό καταλληλόλητας, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές δημόσιας υγείας,κυκλοφορούν στην αγορά αποκάλυψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Οι 850.000 μάσκες που προέρχονταν από την Κίνα και το Μπαγκλαντές και ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από την ΑΑΔΕ, πριν φθάσουν σε εισαγωγικές εταιρείες, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό είπε ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στο Mega για να καθησυχάσει τους πολίτες ότι «η Ανεξάρτητη Αρχή διενεργεί ελέγχους από την έναρξη της κρίσης με σκοπό να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία».


Ο κ. Πιτσιλής μίλησε και για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myaadelive, μέσα από την οποία μπορούν οι πολίτες να χορηγούνται κλειδάριθμο μέσω βιντεοκλήσης.
Όπως εξήγησε, ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να πάρει κλειδάριθμο μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορεί να κλείσει ραντεβού με κάποιον εκπρόσωπο του οργανισμού στην ψηφιακή πύλη και δείχνοντας την ταυτότητά του, να χορηγείται τον κλειδάριθμο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματώσουμε δυο ακόμα σημαντικές υπηρεσίες, τη χορήγηση ΑΦΜ και την έναρξη ατομικής επιχείρησης», ανέφερε.

(iefimerida – φωτο:pexels)