110% πάνω οι κατασχέσεις σε λογαριασμούς/ακίνητα! Πότε μπαίνει «φρένο» από εφορία, vid

Το «μακρύ χέρι» του κράτους δεν συγχωρεί ακόμα και για μικροποσά.

«Έκρηξη» παρουσίασαν το 2022 οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, κινητών και ακινήτων από την εφορία.

Οι κατασχέσεις αφορούν για χρέη άνω των 500 ευρών.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες κατάσχονται ακόμα και ποσά από επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ακόμα και μετά την ένταξη του εκάστοτε οφειλέτη στις ρυθμίσεις των 36, 72, 100 και 120 δόσεων, η Εφορία μπορεί να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία τόσο του ίδιου του οφειλέτη όσο και συνυπόχρεων προσώπων ή εγγυητών.

«Ραβασάκια» από ΑΑΔΕ

Μαζικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ θα λάβουν 200.000 και πλέον φορολογούμενοι αμέσως μετά το Πάσχα.

Στα email θα υπενθυμίζεται ότι ενώ έχασαν την ρύθμιση με τις 72 ή τις 120 δόσεις, σταματώντας να πληρώνουν μέχρι 1η Φεβρουαρίου του 2023, υπάρχει μία ακόμη ευκαιρία, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Το κράτος θα ενημερώνει του οφειλέτες για τη δυνατότητα επανένταξης στα σχήματα ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, υποβάλλοντας αίτηση στις πλατφόρμες μέχρι τέλη Ιουλίου και καταβάλλοντας δυο μηνιαίες δόσεις, την τρέχουσα και άλλη μια.

Οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται επίσης ότι με την αναβίωση των ρυθμίσεων, θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, έστω και περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ενώ παράλληλα θα ξεμπλοκάρει ο τραπεζικός λογαριασμός τους.

Υπενθυμίζεται πως με τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή την καθυστέρηση καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου των οφειλών.

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί