Ξεκινούν σήμερα από την Ξάνθη οι από αέρος εμβολιασμοί για τον ιό της λύσσας

Ξεκινούν σήμερα από την Ξάνθη οι από αέρος εμβολιασμοί της άγριας πανίδας για την προστασία από τον ιό της λύσσας.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι πτήσεις ξεκινούν από την αερολέσχη της Ξάνθης ενώ σε διάστημα πέντε έως επτά ημερών κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται πτήσεις θα καλυφθούν όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 17 έως 19 Μαΐου αναμένεται να μετακινηθούν αεροπλάνα στην αερολέσχη Τερψιθέας Λάρισας και να καλυφθούν οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχεδόν όλη η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και το νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στις 24 με 26 Μαΐου αναμένεται να μετακινηθούν αεροπλάνα στην αερολέσχη Αγρινίου και θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και μικρά τμήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέλος, οι ρίψεις θα ολοκληρωθούν από την αερολέσχη Φλώρινας (ή Παναγίτσας Έδεσσας) περίπου στις 27-30 Μαΐου, οπότε θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βορειοδυτικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η αντιλυσσική εκστρατεία της άνοιξης του 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η ρίψη των εμβολίων γίνεται σε μη κατοικημένες περιοχές, εποπτεύεται από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εντοπίσει ένα τέτοιο εμβολιακό δόλωμα στη φύση συνιστάται να αποφεύγεται η επαφή με αυτό, ειδικά με γυμνά χέρια.

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί