Ξεκινούν εργαστηριακοί έλεγχοι στα νησιά με πλωτές ομάδες και φουσκωτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλωτά μέσα θα κατευθύνονται στα νησιά για να κάνουν στους πολίτες τεστ για τον κορωνοϊό. Η ομάδα «Σύμπλευσης» έχει αναλάβει μαζί με τον ΕΟΔΥ την υποχρέωση να ελεγχθούν και οι κάτοικοι των νησιών για κρούσματα κορωνοϊού.Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των ελέγχων ρουτίνας κι όχι επειδή υπάρχουν κρούσματα στα νησιά. Δεδομένου όμως ότι υπάρχουν ευπαθείς ομάδες […]

Πλωτά μέσα θα κατευθύνονται στα νησιά για να κάνουν στους πολίτες τεστ για τον κορωνοϊό.

Η ομάδα «Σύμπλευσης» έχει αναλάβει μαζί με τον ΕΟΔΥ την υποχρέωση να ελεγχθούν και οι κάτοικοι των νησιών για κρούσματα κορωνοϊού.
Αυτό γίνεται στο πλαίσιο των ελέγχων ρουτίνας κι όχι επειδή υπάρχουν κρούσματα στα νησιά. Δεδομένου όμως ότι υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και στα νησιά χρειάζεται να γίνουν κι εκεί έλεγχοι.

Η κ. Βίκυ Δόλκα, που αποτελεί μέλος της «Σύμπλευσης» μιλάει για την δράση αυτή στο βίντεο του Όπεν που ακολουθεί.
Όπως είπε η κ. Δόλκα έχουν πρόγραμμα με τον ΕΟΔΥ να επισκεφθούν Μήλο, Κίμωλο, Σίκινο και Φολέγανδρο, στις 25/5 και να επιστρέψουν στις 26/5, ώστε να κάνουν διαγνωστικά τεστ.


Αυτός είναι ο πρώτος κύκλος προγραμματισμένων επισκέψεων και σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον κι άλλοι.
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε αυτού του είδους τη δράση και μπόρεσε να την υλοποιήσει πολύ πιο σύντομα μετά τη συνδρομή της ομάδας «Σύμπλευσης».
Τέτοιες δράσεις έχουν πολύ θετικό αντίκτυπο, ειδικά στο εξωτερικό, τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα του Τουρισμού, αφού παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους των νησιών και των επισκεπτών, αλλά δείχνουν το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της πολιτείας στις ανάγκες που υπάρχουν.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί