Ξαφνική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα για τις διακοπές το καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ισχύει…

Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, έρευνα του ΑΠΘ σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αρχικά, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο covid-19 χάνει σχεδόν την μισή ισχύ του σε θερμοκρασία άνω των 28 βαθμών Κελσίου, ενώ σε θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών σχεδόν σβήνει, με μείωση 70%.

Εν συνεχεία, η μελέτη δείχνει ότι Ιούνιο και Ιούλιο η επιδημία θα συνεχίσει την καθοδική πορεία της, ωστόσο από τα μέσα Αυγούστου, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή, ώστε να εμποδιστεί η αναζωπύρωσή της.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα Realnews, ο καθηγητής Χηµικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Δηµοσθένης Σαρηγιάννης, επικεφαλής της σχετικής µελέτης που διεξάγει το ΑΠΘ, ο πιο ασφαλής μήνας για να κάνουμε διακοπές είναι ο Ιούνιος, κάτι που ανατρέπει, ενδεχομένως, τα σχέδια πολλών, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει διακοπές για τον Αύγουστο.

Ήδη οι ξενοδόχοι ετοιμάζονται!

Μάλιστα, στην Σαντορίνη, όπως έχετε διαβάσει, μπήκε το πρώτο προστατευτικό πλεξιγκλάς στις ξαπλώστρες, το οποίο καλύπτει τις διπλανές που είναι σε απόσταση 4 μέτρων.

Ωστόσο, πολλοί Έλληνες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και ψάχνουν χρήματα, προκειμένου να κάνουν διακοπές!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί