Δεν εξετάζονται μέτρα τύπου lockdown, υπάρχει επαρκής προστασία μέσω εμβολίου για όποιον θέλει να τη χρησιμοποιήσει τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον skai, για τη νέα άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί και αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται, είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά.
«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες αλλά είναι κρίσιμο να ενισχυθεί το ζήτημα της ατομικής ευθύνης.
Ο κ. Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς όπως είπε ήδη ακούγονται σχετικές φωνές από επιστήμονες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Κάλεσε μάλιστα την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.
«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.
Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο αποκαλούμενος “ήρωας του Σίδνεϊ” έλαβε μια επιταγή άνω του 1 εκατ. ευρώ από χρήματα που συγκέντρωσαν πολίτες
- ΗΑΕ: Σπάνιας έντασης καταιγίδα πλήττει μία από τις πιο άνυδρες περιοχές του πλανήτη
- Η ερώτηση που έθεσαν στον Πούτιν για τον Θεό – Τι απάντησε, vid
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία
- Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Μεσόγειο! Το Ουκρανονάτο χτύπησε πλοίο – Πούτιν: «Θα απαντήσουμε», vid
- Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δυτικών αντιπάλων μας
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- «Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο»: Η φράση Πούτιν για το διάστημα που έγινε viral – Video
- Η Ουκρανία ανακοινώνει ότι παρέλαβε 1.003 νέες σορούς από τη Ρωσία









