Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι επανάληψη διαδικασίας των εκλογών δεν μπορούμε να έχουμε αλλά αν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξει απώλεια εδρών, μπορεί να τεθεί θέμα επαναληπτικής διαδικασίας σε περιοχές που υπάρχουν βουλευτές των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ή να υπάρξει αναλογική ανακατανομή εδρών.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι είναι ξεκάθαρη η ελληνική θέση. «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που έκανε ένα ακραίο, άθλιο τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος του Ισραήλ και μάλιστα όχι σε στρατιωτικούς στόχους και επιπλέον αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους», είπε, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα για το Ισραήλ αλλά με σεβασμό των κανόνων του πολέμου και με έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος. Υπογράμμισε επίσης πως η θέση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει αστερίσκους και πως είναι σταθερή απέναντι στην τρομοκρατία, αναγνωρίζοντας τη λύση των δύο κρατών.
«Δεν έχω πληροφορία αν πρόκειται να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε κάτι, ούτε αν στον στρατηγικό σχεδιασμό των ΗΠΑ περιλαμβάνεται η βάση της Σούδας», απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση.
Επανέλαβε στη συνέχεια όσα είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα και σε τηλεοπτική συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση είναι πολύ αυστηρή με τον εαυτό της, και ότι δεν δείχνει αλαζονική συμπεριφορά.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος χαμός στη Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Κυβέρνησης
- Ο Ιρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Υπ. Πληροφοριών Ισμαΐλ Χατίμπ
- Ποιό είναι το «28ο καθεστώς» για την Ε.Ε. που ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν
- «Τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει η Ρωσία την επίθεση σε ρωσικό πλοίο στη Μεσόγειο
- Προσωρινά κρατούμενος ο 23χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά
- Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι συζητούν τρόπους για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- Νέες εκρήξεις στο Τελ Αβίβ μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων
- Ουκρανία: Θέλουν να ρίξουν και ανθρωποειδή ρομπότ στο μέτωπο κατά της Ρωσίας – Vid
- Βρετανία για Ιράν: Εκνευριστική η έλλειψη σχεδίου από ΗΠΑ και Ισραήλ
- Η ΔΟΑΕ επιβεβαίωσε το πλήγμα σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν









