Βορίδης για πρόωρες εκλογές: «Μόνο ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο καθορισμού των κάλπεων»

Στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».


Ειδικότερα ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι επιθυμία του είναι να γίνουν εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023, ταυτόχρονα όμως θα καθορίσει τις αποφάσεις του από το κατά πόσο αναπτύσσεται μια έντονη τοξικότητα στον ευρύτερο διάλογο.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι το προνόμιο του καθορισμού του χρόνου των εκλογών το έχει ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να κάνουν εκτιμήσεις και συζητήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι πλέον ξεκινά και τυπικά το τελευταίο έτος της κυβερνητικής θητείας και συνεπώς πρέπει να γίνει όλη η εκλογική δουλειά.


Σχετικά με την ανοιχτή παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά πολιτικά της Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι προφανώς και αυτονοήτως είναι απολύτως καταδικαστέα και απρεπής και πως πήρε την απάντηση που έπρεπε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

«Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι και τι προσπαθεί να πετέχια ο κ. Ερντογάν με την έννοια ότι πιστεύει ότι έχει τόσο υψηλή δημοφιλή στην Ελλάδα, οπότε αν πει να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη οι Έλληνες πολίτες θα συγκινηθούν από την έκκληση του Ερντογάν; Και θα σπεύσουν να τον καταψηφίσουν; Δεν καταλαβαίνω και τη λογική και τη σκοπιμότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

(skai – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί