Βορίδης: Από Δευτέρα πρόστιμο στους άνω των 60 ετών αν δεν εμβολιαστούν (vid)

"Από Δευτέρα πρόστιμο" 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών ήταν το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν θα δοθεί παράταση στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, να εμβολιαστούν για να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ.


“Δεν θα πάρουν χρόνο οι άνθρωποι διότι εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι να εμπεδώνεται μια αντίληψη νομιμότητας και λειτουργίας του νόμου. Αυτό το οποίο διευκρινίστηκε με τον νόμο είναι ότι μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να έχουν εμβολιαστεί .Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί άνω των 60 ετών θα επιβληθεί ένα πρόστιμο”.

Πόσοι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν

Eπίσης ανέφερε τον αριθμό των άνω των 60 ετών που πήγε να εμβολιαστεί. ” Πολύ σημαντικός αριθμός ανθρώπων, 200 χιλιάδες πήγαν και εμβολιάστηκαν Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έκριναν διαφορετικά, έκριναν ότι θα πληρώσουν το πρόστιμο”, τόνισε με έμφαση.

“Τώρα δεν έχει κανένα νόημα να πούμε στους ανθρώπους που συμμορφώθηκαν, ότι ξέρετε εσείς που συμμορφωθήκατε, μπράβο συμμορφωθήκατε αλλά οι άλλοι που δεν συμμορφώθηκαν, δεν θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια την οποία κάνουμε ακριβώς για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό”, συμπλήρωσε.

Ακόμη ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 60 που θα αποφασίσουν να εμβολιαστούν αργότερα μετά δεν θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ.

enoikonomia/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί