«ΒΟΜΒΕΣ» Σαμαρά για όσα γίνονται αυτή την στιγμή – Σε ΚΡΙΣΗ η κυβέρνηση Μητσοτάκη;;;

Ή βγήκε παγανιά για δεξιές ψήφους;;; Τι είπε για τις υποκλοπές, την Ευρώπη και για την προσπάθεια καταστροφής του δυτικού κόσμου...

Αναφορά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιδρύματός του, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε:

«Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί

 Αυτό έχει σχέση με το ποιοι είμαστε, τι εκπροσωπούμε, πού θέλουμε να πάμε τον τόπο μας, έχει σχέσει με την ίδια μας την ταυτότητα».

«Δεν δέχτηκα να παραδώσω την περιουσία της χώρας, άλλοι το δέχτηκαν»

Υπό το βλέμμα της «όλης» ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια εφ όλης της ύλης πολιτική ομιλία. Κατέκρινε την Ευρώπη, μίλησε για την «χώρα πειρατή, την Τουρκία», αναφέρθηκε στην παράτυπη μετανάστευση και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η τρόικα μας ζήτησε να  τα παραδώσουμε  όλα σε ένα υπερταμείο,  όλη την περιουσία της χώρας. Δεν υποχωρήσαμε τότε,  δεν το δέχτηκα, όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι αργότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτενή αναφορά έκανε στις «ψευδαισθήσεις» των Ευρωπαίων όπως τις χαρακτήρισε: «Στην Ευρώπη για πολλά χρόνια πίστεψαν ότι το φθηνό ρωσικό αέριο θα εξασφάλιζε για πάντα την ανταγωνιστικότητα και όταν τρεις αμερικανοί πρόεδροι επί δύο δεκαετίες προειδοποιούσαν τους ευρωπαίους για την εξάρτηση από το φυσικό αέριο τους χλεύασαν. Και όταν εμείς Ελλάδα είπαμε σε ευρωπαίους εταίρους μας ότι υπάρχουν κοιτάσματα ανατολική Μεσόγειο στην δικαιοδοσία της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ και της Αιγύπτου και πάλι δεν έδωσαν σημασία». Κατέληξε δε στο συμπέρασμα πως αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, καθώς είναι «μπερδεμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς ηγεσία».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι στις μέρες μας ο «δυτικός πολιτισμός στο σύνολο του δέχεται επίθεση». «Στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλουν για παράδειγμα να καταργήσουν τα σύνορα και να μπαίνει όποιος θέλει όπου θέλει παράνομα σε όλη τη Δύση και μόνο στη Δύση. Τους αληθινούς πρόσφυγες του αγκαλιάζουμε αλλά την παράνομη διακίνηση δεν την δεχόμαστε», είπε και αναφέρθηκε στον ελληνικό πατριωτισμό. «Θαυμάζουμε τους Ουκρανούς που πολεμάνε πεισματικά για την πατρίδα τους και πολύ καλά κάνουν, αλλά εμείς για την δική μας πατρίδα είναι μόδα να κάνουμε πίσω. Για την  Τουρκία που έχει εισβάλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια δεν λέει κανείς κουβέντα», σημείωσε.

photo eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί