Έρχεται να εκμεταλλευτεί τα γονεϊκά συναισθήματα κάποιων πατεράδων, μη λέγοντάς τους και την πλήρη αλήθεια», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια.
Η βουλευτής δεν αρνήθηκε ότι το καθεστώς προστασίας της οικογένειας και των παιδιών μπορεί να χρειάζεται βελτιώσεις, «σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων των παιδιών», όπως είπε.
Όπως κατήγγειλε, στο επίκεντρο των νέων διατάξεων είναι ο γονέας, τα «ιδιοκτησιακού τύπου» δικαιώματά του στο παιδί και ενώ τα δικαιώματα του γονιού δεν θα κρίνονται ad hoc, κατά περίπτωση, αλλά οριζόντια, εκ των προτέρων για κάθε περίπτωση.
«Αυτή είναι μια κραυγαλέα παρανομία, σύμφωνα με όλα τα διεθνή δεδομένα, σύμφωνα με την “Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού”, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν μπορεί ο νομοθέτης να καθιερώνει 50/50 ισόχρονη εναλλασσόμενη κατοικία του παιδιού. Ούτε υποχρεωτικούς χρόνους επικοινωνίας, χωρίς να εξετάσει για ποιους γονείς πρόκειται και τί ανάγκες έχει το παιδί. Αυτά δεν γίνονται σε καμιά χώρα, δεν υπάρχει σε κανένα δίκαιο», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.
«Οι φορείς κατακεραύνωσαν το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση δεν ακούει τίποτα. Επεμβαίνει στη δικαστική εξουσία και θεσπίζει τον “κακό γονέα” του διαβάσματος, των υποχρεώσεων και τον “καλό γονέα” των διακοπών, δίνοντας υποχρεωτικά το 1/3 της επικοινωνίας», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, έχουμε αντιληφθεί, ότι δουλεύει πυρετωδώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα. Το χειρότερο είναι ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να προωθήσει τα όποια συμφέροντα ακόμη και στον ευαίσθητο τομέα του οικογενειακού δικαίου και μάλιστα εις βάρος των παιδιών».
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









