Αλόγιστες είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας, με αναρίθμητους οδηγούς να καταλύουν κάθε οδικό κανόνα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους.
Την τιμητική τους έχουν -μεταξύ άλλων- τα πεζοδρόμια, οι πλατείες, οι ράμπες ΑμΕΑ, που κατακλύζονται από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθιστώντας αβιώτο τον βίο πολλών συμπολιτών μας.
Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να καταπολεμήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο, αλλά με δεδομένο ότι αυτό διαιωνίζεται, στη μάχη ρίχνονται και πολλοί απλοί πολίτες, οι οποίοι έχουν επινοήσει συγκεκριμένους τρόπους προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον παραβάτη ότι έχει σταθμεύσει παράνομα.
Ένας τρόπος επισήμανσης ότι ένα ΙΧ είναι σταθμευμένο στο λάθος μέρος είναι το σήκωμα των υαλοκαθαριστήρων του.
Συνήθως οι πολίτες βάζουν στο στόχαστρο αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα σε διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών, σε ράμπες ΑμεΑ και διαβάσεις πεζών, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σηκωμένο τον υαλοκαθαριστήρα αυτοκινήτου που έχει παρκάρει έξω από ιδιωτικό πάρκινγκ.
Η συγκεκριμένη πρακτική έχει συγκεντρώσει πολλούς θιασώτες.
Όσον αφορά τον οδηγό που αντίκρισε το όχημά του με σηκωμένους υαλοκαθαριστήρες, και σε περίπτωση που αυτοί υπέστησαν φθορά από τη συγκεκριμένη πράξη, μπορεί να καταθέσει μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ο νόμος ορίζει ότι «όποιος καταστρέφει ή βλάπτει ξένο (ολικά ή εν μέρει) πράγμα ή με άλλον τρόπο καθιστά ανέφικτη τη χρήση του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή και αν το πράγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.
Αν το πράγμα είναι μικρής αξίας ή η ζημία που προκλήθηκε είναι ελαφρά, ο υπαίτιος τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας».
(carandmotor – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράκ: Πληροφορίες για επίθεση με drones και ρουκέτες σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα
- Χρυσόψαρο οδηγεί ειδικά κατασκευασμένο “αυτοκίνητο” και σπάει ρεκόρ Γκίνες (ΒΙΝΤΕΟ)
- Κ. Τσιάρας: Η ελληνική αγροδιατροφή στην 1η γραμμή της εξωστρέφειας – Ξεκίνησε η FOOD EXPO 2026
- Άνω των 400 εκατ. βαρελιών αποθεμάτων πετρελαίου θα αποδεσμεύσει στην αγορά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας
- Ισραήλ: “Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης” πυραύλων, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Καταστράφηκε ιταλικό UAV
- Η χώρα που μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι» ακόμα και αν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν
- Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ









