• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!! Εκτός EMAK 54!!!!!!! πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο

ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!! Εκτός EMAK 54!!!!!!! πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο

Ο εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ ήταν ο πρώτος που έγινε υποχρεωτικός και στην Κρήτη 7 πυροσβέστες που αρνήθηκαν απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία.

Απομακρύνονται από τις ομάδες με διαταγή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ σε όλη την χώρα διότι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Οι 19 προέρχονται από την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας που αριθμεί συνολικά 100 άτομα.

Όπως ανέφερε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου. Με βάση αυτή, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών, κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις εν λόγω Υπηρεσίες.

Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. 

Αυτά που ζει η χώρα ανήκουν σε άλλες εποχές!!!