• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΒΙΝΤΕΟ: Άντρας πυροβολεί έξω από το στρατόπεδο με τα ΜΑΤ – Συγκλονιστικές εικόνες

ΒΙΝΤΕΟ: Άντρας πυροβολεί έξω από το στρατόπεδο με τα ΜΑΤ – Συγκλονιστικές εικόνες

Τα ΜΑΤ είχαν εγκλωβιστεί στον Μανταμάδο, αποχωρούν σταδιακά από το νησί...

Με καραμπίνα στα χέρια και να πυροβολεί στον αέρα τουλάχιστον τέσσερις φορές εμφανίζεται σε βίντεο της τοπικής ιστοσελίδας της Λέσβου, «Στο νησί», ένας άνδρας από τους εκατοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί, χθες, στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο Κυριαζή Παγανή, όπου βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, έγινε γνωστή η απόφαση για αποκλιμάκωση των δυνάμεων της αστυνομίας. Η αναχώρηση από το Διαβολόρεμα ήταν σχετικά εύκολη, παρά τις συγκρούσεις που τη συνόδευσαν.

Στην Καράβα τα πράγματα ήταν δύσκολα αφού η αστυνομία είχε εγκλωβιστεί μεταξύ διαδηλωτών από το Μανταμάδο από τα βόρεια, από την Μυτιλήνη από τα νότια και από το Καβακλή, που μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ βγήκαν στα πλάγια της Αστυνομίας.

Μετά από διαπραγματεύσεις, με την καταλυτική συμβολή του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, του προέδρου της κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή, των βουλευτών Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού και του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγήθηκαν με ασφάλεια εκτός του κλοιού των διαδηλωτών. Μάλιστα, επικεφαλής της πορείας των αστυνομικών ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, προκειμένου να μην υπάρξουν ενέργειες σε βάρος των ανδρών της ΕΛΑΣ.

Έχει αποφασιστεί η σταδιακή αποχώρησή τους.

ΦΩΤΟ Video screenshot