Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Θα παραιτηθώ από δικηγόρος του αν ισχύουν όσα λέει το κορίτσι»

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ιερέα για τον βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μίλησε για την υπόθεση που ταλανίζει το πανελλήνιο και προκαλεί αποτροπιασμό για τα όσα καταγγέλλει η κοπέλα για τον κληρικό.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ τους και πως ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, όμως ξεκαθάρισε πως αν έχουν βάσει όσα υποστηρίζει η κοπέλα τότε υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την υπεράσπιση του 37χρονου.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πορνογραφικού υλικού, δεν υπάρχει το παραμικρό που να αποδεικνύει ότι υπήρξε μεταξύ του ιερέα και της ανήλικης, βιασμός ή ερωτική σχέση. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία ούτε ένα μήνυμα ούτε το παραμικρό στοιχείο.

Εάν υπήρχαν μηνύματα, το κορίτσι δεν θα είχε κρατήσει ένα μήνυμα για ένα ραντεβού ή μια φωτογραφία;», υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρόπουλος και συμπλήρωσε πως «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο που καταγγέλλει η ανήλικη, είναι κατακριτέο και πρέπει να πληρώσει ο ιερέας. Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία».

«Εάν του έστειλε ερωτικό μήνυμα το κορίτσι, θα έπρεπε ο ιερέας να το είχε συνετίσει και να ενημερώσει τους γονείς του. Ο ιερέας είναι πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, εάν φθάσαμε στο σημείο για ίδιον όφελος να καταγγέλλει ο οποιοσδήποτε έναν ιερέα, τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά», συμπλήρωσε, ενώ για το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για τον ιερέα, τόνισε: «δεν υπάρχει ούτε ένα μήνυμα, δεν υπάρχει ούτε μια μαρτυρία εκτός από της ανήλικης».

Σχετικά με την φερόμενη ως παθούσα είπε πως «ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν.

Είμαι υπερασπιστής κι οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη» τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως: «είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για όσα λέει το κορίτσι. Εάν υπάρχει βάση σε όσα λέει η ανήλικη, υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσω και από την υπεράσπισή του» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί