Βασικές προθεσμίες και διευκρινίσεις για το επίδομα των 600 και 800 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο είναι οι σημαντικές προθεσμίες για την πληρωμή των εισφορών και των ρυθμισμένων οφειλών, αλλά και για τον ΦΠΑ.

Για τους επαγγελματίες που έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ, η προθεσμία πληρωμής των εισφορών είναι μέχρι τις 10 Απριλίου. Όσοι προχωρήσουν στην πληρωμή, θα έχουν έκπτωση 25%. Για τις ρυθμισμένες οφειλές των πληττόμενων επιχειρήσεων, όσοι πληρώσουν μέχρι αύριο(10/4) θα έχουν αναδρομική έκπτωση 25% τον επόμενο μήνα.

Μέχρι τις 30 Απριλίου είναι η πληρωμή του ΦΠΑ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, με συμψηφισμό – έκπτωση 25% . όσον αφορά τις δόσεις για τις ρυθμίσεις εισφορών και τους φόρους Μαρτίου, αυτοί έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου. Μέχρι τις 30 Αυγούστου είναι η προθεσμία για τις οφειλές.

Αναφορικά με τις αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα 600 ευρώ, η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και βρίσκεται στην ιστοσελίδα elearning.yeka.gr. Η αίτηση μπορεί να γίνει μέχρι τις 20 Απριλίου. Σε αυτήν εντάσσονται οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι, λογιστές και εκπαιδευτικοί.

Με βάση τη διαδικασία, ο κάθε δικαιούχος εισέρχεται στην εφαρμογή από όπου λαμβάνει έναν κωδικό με τον οποίο κάνει εγγραφή σε κάποιο κέντρο δια βίου μάθησης για να παρακολουθήσει 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Από τη Μεγάλη Τρίτη και μετά θα καταβληθούν τα πρώτα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα 200 στο τέλος του μήνα. Εφόσον η κρίση παραταθεί, οι προαναφερθέντες επαγγελματίες θα λάβουν και το επίδομα των 800 ευρώ.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εργατολόγος, Γιάννης Σαρρής.

Ο κ. Σαρρής εξήγησε πως η ημερομηνία έναρξης ισχύος της αναστολής της σύμβασης ταυτίζεται με την ημερομηνία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται μόνο όσοι έκαναν τη δήλωση όσο στη σχετική πλατφόρμα υπήρχε πεδίο συμπλήρωσης της ημερομηνίας της αναστολής.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί