Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο μεγαλύτερος μπαταχτσής, κανένας εργολάβος δεν θα σας έδινε διαμέρισμα

Νέα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας του για το εργασιακό νοσομοσχέδιο, για όσα καταλογίζει η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση αναφορικά με το παρατεταμένο lockdown, τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για τους εμβολιασμούς, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.


Ο επικεφαλής τού ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε πως όλη η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη κατά την πανδημία, υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι τού κουνούσε το δάχτυλο για τους νεκρούς της γρίπης όταν ήταν κυβέρνηση.

«Δεν έχετε καταλάβει ότι επί ενάμιση χρόνο η αντιπολίτευση ήταν στο σύνολό της εποικοδομητική και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τον περιορισμό κάποιων δικαιωμάτων τους. Κυβερνάτε δύο χρόνια. Και η τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση έχει και ένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως «αντί να ζητήσετε συγγνώμη στους νέους που τους δώσατε μόνο ένα εμβόλιο, βάζετε κάτω από τη γλώσσα την ίδια καραμέλα», ενώ απαντώντας για τον Πολάκη, διευκρίνισε πως «είπε να δοθεί το εμβόλιο στους νέους ανθρώπους. Ο Πολάκης είπε συγγνώμη λάθος και απέσυρε το εμβόλιο για τους κάτω των 60».

«Εμείς σάς είπαμε από την πρώτη μέρα, ελάτε να βάλουμε πλάτη να κάνουμε σχεδιασμό όλοι μαζί. Να ορίσουμε υπουργό κοινής αποδοχής ώστε να έχουμε όλοι ευθύνη και μου είπατε όχι», συνέχισε.
Στη συνέχεια, ο Τσίπρας υπογράμμισε πως «ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε:

«Δεν μπορείτε άλλο να κρύβεστε. Δεν μπορείτε να παίζετε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Η ελληνική κοινωνία χάνει την εμπιστοσύνης της στους επιστήμονες. Για το εργασιακό νομοσχέδιο κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Είστε ευφυής και κρύβετε την ουσία του νομοσχεδίου.

Κρύβετε τη μεγάλη επιδίωξη των εργοδοτικών οργανώσεων και του ΣΕΒ. Έρχεστε εδώ χωρίς πίεση για να περάσετε τις ατομικές συμβάσεις. Εμείς υπηρετούμε τους εργαζομένους και όχι της επιχειρηματικές ελίτ. Τι είδους κοινωνικός αυτοματισμός είναι αυτός για τις απεργίες; Είναι προοδευτική πολιτική αυτή; Η ΝΔ είναι ακόμα αυτή η παλιά Δεξιά».

Ακολούθως, αφού ξεκαθάρισε ότι «το μόνο που θα πω είναι ότι δεσμευόμαστε αυτό το νομοσχέδιο να το αποσύρουμε όταν οι πολιτικές συνθήκες στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική επιτρέψουν να υπάρξει μία προοδευτική κυβέρνηση», αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ικαρία, για την οποία Politico και Guardian έγραψαν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβιάζει τα μέτρα του lockdown.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί