Τσεχία για φωτιές: Η Ελλάδα αρνήθηκε την βοήθειά μας – Είπε ότι έχει αρκετές δυνάμεις

Διαβάστε...

Η επίσημη σελίδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Τσεχίας, αναφέρει ότι «η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στο εξωτερικό. Έχουμε μια μονάδα που μπορεί να επιχειρήσει σε λίγες ώρες εάν χρειαστεί», συμπληρώνοντας ότι «προσφέραμε επίσης ενεργά τη βοήθεια των Τσέχων πυροσβεστών στην Ελλάδα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, η οποία κυκλοφορεί σε μέσα ενημε΄ρωσης

Η τσεχική ομάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση πυρκαγιών στο εξωτερικό. Η Ελλάδα αρνήθηκε την προσφορά

Η μονάδα για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που συγκροτήθηκε από τη τσεχική Πυροσβεστική Υπηρεσία για αποστολή στο εξωτερικό αποτελείται επί του παρόντος από 64 άτομα και 33 τεμάχια εξοπλισμού. Στην ομάδα συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιφερειών Νότιο Μοραβίας, Μοραβίας-Σιλεσίας, Όλομουτς και Κεντρικής Βοημίας, της πρωτεύουσας Πράγας, της Δευτεροβάθμιας Σχολής Πυροσβεστικής και της Ανώτερης Σχολής Πυροσβεστικής και της Μονάδας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Βασιζόμαστε επίσης σε συναδέλφους από την Υπηρεσία Διάσωσης Υγείας της πρωτεύουσας Πράγας με το αυτοκίνητο Phoenix, οι οποίοι θα λειτουργούσαν ως ιατρική υποστήριξη για την τσεχική ομάδα. Οι πυροσβέστες θα συνοδεύονταν επίσης από τεχνικούς σέρβις από τους κατασκευαστές των βυτιοφόρων έκτακτης ανάγκης. Ολόκληρη η ομάδα είναι έτοιμη να αναχωρήσει εντός 6 ωρών από την αποδοχή της προσφοράς από την Τσεχική Δημοκρατία.

Η τσεχική πυροσβεστική υπηρεσία προσέφερε ενεργά τη βοήθεια της τσεχικής ομάδας στην Ελλάδα τη Δευτέρα, αλλά οι Έλληνες αρνήθηκαν την προσφορά μέσω του Τσέχου πρέσβη, λέγοντας ότι έχουν αρκετές δικές τους δυνάμεις και πόρους. Σε κάθε περίπτωση, η τσεχική πυροσβεστική είναι έτοιμη και σε ετοιμότητα. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε μια πιθανή αποδοχή της προσφοράς μας από την χώρα που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες στην αντιμετώπιση πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί