Τροπολογία για τις μετεγγραφές αδελφών σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών

Η δυνατότητα σε φοιτητή/φοιτήτρια Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ) ή Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (ΑΕΑ)

που έχει έναν αδελφό ή μία αδελφή που φοιτά σε πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου ΑΕΙ, ΑΕΑ, Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ή σε Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), να αιτηθεί μετεγγραφή, καθ’ υπέρβαση του ποσοστού της παρ. 1 του άρθρου 75 του Ν. 4692/2020 (Α’ 111), αποκλειστικά κατά το πρώτο έτος σπουδών, δίνεται με την τροπολογία με αριθμό 391/33 (30/7/2025) στο άρθρο 76 του Ν. 4692/2020, την οποία κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Ιουλίου, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

Με την ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, καθ’ υπέρβαση του ποσοστού της παρ. 1 του άρθρου 75 του Ν. 4692/2020, σε δύο ή περισσότερα αδέλφια που φοιτούν σε πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου ΑΕΙ, ΑΕΑ, ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ ή ΑΣΣΥ, και αποτελούν μέλη τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, που δεν έχουν υπερβεί την ελάχιστη χρονική διάρκεια φοίτησης, να αιτηθούν μετεγγραφή σε όλα τα έτη των σπουδών τους, επισημάνεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την κατάθεση της τροπολογίας η οποία συμβάλλει στην προσέλκυση σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί