“Τρελή” πορεία 75χρονου στο κέντρο της Αθήνας! Εντοπίστηκε να οδηγεί αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, πώς έφτασε στην Παλλήνη

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής (17.12.2023) στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας 75χρονος μπήκε αντίθετα με το αυτοκίνητό του στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και δεν σταμάτησε στο σήμα της Τροχαίας.

Ο 75χρονος οδηγός συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια. Ο οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, όμως ο 75χρονος, αντίθετα, όπως αναφέρεται, ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά τα φανάρια, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης οχήματα της αστυνομίας τον ακολουθούσαν και τον καλούσαν να ακινητοποιήσει το όχημά του.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, μπήκε στην Αττική Οδό όπου και τελικά κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Ακόμα, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για περισσότερα από τρία χρόνια (ήτοι 1.160 ημέρες), του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, ώστε να του αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί