• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τράπεζες: Αντάρτικο των υπαλλήλων για τους ελέγχους rapid test

Τράπεζες: Αντάρτικο των υπαλλήλων για τους ελέγχους rapid test

Με αντάρτικο είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι, για την απόφαση των διοικήσεων των τραπεζών να τους αναθέσουν το έργο του ελέγχου των πιστοποιητικών που χρειάζεται να έχουν μαζί τους από το Σάββατο για την είσοδό τους στα υποκαταστήματα αυτών, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων αποφάσισαν να μην αναθέσουν την ευθύνη των ελέγχων πιστοποιητικών σε εταιρείες security, με τα συνδικαλιστικά σωματεία να καλούν τους υπαλλήλους να μη συμμορφωθούν με τη συγκεκριμένη οδηγία.

Συγκεκριμένα, η ΟΤΟΕ τονίζει σε ανακοίνωσή της πως είναι υποχρέωση των τραπεζών η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υπαλλήλων, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν συνάδει στη φύση των τραπεζικών καθηκόντων ο έλεγχος των πιστοποιητικών.

Καλεί παράλληλα τους υπαλλήλους να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού και ζητά από τις διοικήσεις των τραπεζών να διασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό που θα επιφορτιστεί με το έργο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΟΕ σε επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας (3/11) ανέφερε ότι δεν είναι ούτε εφικτό ούτε στοιχειωδώς ασφαλές να επιφορτιστούν οι εργαζόμενοι του δικτύου καταστημάτων με το καθήκον του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού. Γι’ αυτό ζητούσε να διασφαλιστεί ότι το έργο αυτό θα ανατεθεί σε πρόσθετο και κατάλληλα εκπαιδευμένο δυναμικό ασφαλείας που θα είναι ειδικά και αποκλειστικά επιφορτισμένο με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διενέργειας των απαιτούμενων test της πελατείας.

«Οι εργαζόμενοι να αρνηθούν να κάνουν τους security»

Αντίστοιχου περιεχομένου ανακοίνωση, εξέδωσε και ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank στην οποία αναφέρονται τα εξής;

«Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι Τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση την υπουργική απόφαση, θα βρεθούν απέναντι σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση να αναλαμβάνουν ρόλο security με κίνδυνο ακόμη και την προσωπική τους ασφάλεια.

Οι Τράπεζες αναλαμβάνουν την ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη θα έχει η επιλογή ανάληψης καθηκόντων που δεν τους αναλογούν.

Ανεξάρτητα από την απόφαση των Τραπεζών, ο Σύλλογος ζητά από όλους τους εργαζόμενους στο δίκτυο να αρνηθούν να βγουν έξω από το κατάστημα και εσωτερικά καλεί τα μέλη του να αποφύγουν οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τους πελάτες.

Είναι φυσικό ότι το Νομικό Επιτελείο του Συλλόγου θα είναι σε μόνιμη βάση στη διάθεση των συναδέλφων».

(imerisia. gr / photo: unsplash)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.