Τραγωδία με νεκρό μωρό στον Αλιάκμονα: «Ήταν ακόμα εν ζωή όταν έπεσε στο νερό»

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η τραγική είδηση για το νεκρό βρέφος στον ποταμό Αλιάκμονα αλλά και το ρόλο που έπαιξε η μητέρα του.

Υπενθυμίζεται πως η 29χρονη γυναίκα από τη Βέροια αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση της έντεκα μηνών κορούλας της. Για αυτή την πρωτοφανή υπόθεση που συνέβη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μίλησε στην ΕΡΤ η Σοφία Ζεϊμπέκη, δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους καθώς και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Το παιδί αποκτήθηκε από μια στιγμιαία σχέση

Αναφορικά με τη σχέση του βιολογικού πατέρα του παιδιού με την 29χρονη μητέρα που αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί επανειλημμένως σε κλινικές η κα Ζεϊμπέκη είπε: «Δεν τη γνώριζε καλά καλά. Έβλεπε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, με κυκλοθυμική διάθεση. Όταν γεννήθηκε το παιδί έγινε το τεστ DNA και προέκυψε ότι είναι ο βιολογικός του πατέρας» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η δικηγόρος τονίζοντας ότι δεν υπήρχε συναίνεση από την πλευρά της δράστιδος για την εκούσια αναγνώριση του παιδιού.

Τι δείχνει η νεκροψία στο 11μηνο βρέφος
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στην ΕΡΤ για τα ευρήματα της νεκροψίας τόνισε ότι φανερώνει πνιγμό εντός ύδατος. «Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά έγινε απόρριψη του σώματος του παιδιού όταν αυτό ήταν ακόμα εν ζωή» ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να δούμε αν οι κακώσεις στο σώμα του παιδιού ήταν μεταθανάτιες. «Αυτό που έχει σε μια τέτοια υπόθεση αξία είναι εάν και εφόσον υπήρχαν προ θανατικές κακώσεις» τόνισε μη παραλείποντας να δηλώσει ότι έτσι όπως ξετυλίγεται η όλη ιστορία είναι απαραίτητη και μια ψυχιατρική εκτίμηση της 29χρονης μητέρας.

«Μια διάκριση που κάνουν οι ειδικοί της ψυχιατρικής είναι εάν η νόσος που πιθανά να έπασχε ένα άτομο αν δικαιολογεί δηλαδή μια τέτοια πράξη ή όχι, γιατί υπάρχουν νοσήματα στην ψυχιατρική, τα οποία πολύ καλά ξέρουμε ότι ελέγχονται πλήρως από τους ψυχιάτρους με κατάλληλες αγωγές, αν βέβαια λαμβάνεται η αγωγή», προσέθεσε.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στις κοινωνικές υπηρεσίες και το κατά πόσο έκαναν τη δουλειά τους ή όχι στην περίπτωση της 29χρονης που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του ανήλικου παιδιού της.

newsbeast/eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί